Fruit- en Pluimveebedrijf Vernooij

Onze kippen leggen dagelijks verse eieren!

Wij leveren de lekkerste Appels en Peren

Onze Historie

Fruit- en Pluimveebedrijf Vernooij is opgericht in 1964 en nog steeds in handen van familie Vernooij. Ze zijn gespecialiseerd in pluimvee en fruitteelt. Een familiebedrijf waar met lief en leed aandacht wordt besteed aan onze producten en diensten. Fruit- en Pluimveebedrijf Vernooij is opgericht in 1964. De heer en mevrouw Vernooij senior zijn begonnen met een gemengd bedrijf waar zij koeien, varkens en kippen hielden. Daarnaast hadden zij ook laanbomen en fruit onder hun productie.

Rond 1970 hebben zij besloten om zicht te specialiseren in legkippen en later zijn ze begonnen met de teelt van appels en peren. In 1996 heeft zoon Bert Vernooij het bedrijf overgenomen. Na een jarenlange maatschap met zijn ouders is hij zelfstandig doorgegaan. Later is hij een maatschap aangegaan met zijn vrouw.

Vernooij junior is geboren en getogen op het bedrijf en zeer gedreven om het succes voort te zetten. In 2006 hebben Vernooij en zijn vrouw een nieuwe pluimveestal bijgebouwd. Deze stal is ingericht met de Koloniehuisvesting.

In 2008 hebben ze een 2e locatie leghennen bijgekocht. Op de locatie Wijk bij Duurstede is in 2012 ook omgeschakeld naar de Koloniehuisvesting. Het gehele bedrijf voldoet hiermee aan de welzijnseisen van deze tijd.

Op 17 mei 2011 is het door Senior en zijn vrouw opgebouwde gedeelte helaas afgebrand. De familie Vernooij heeft hiervoor in de plaats een geweldig nieuw gebouw laten plaatsen waardoor ze alle werkzaamheden kunnen vervolgen en met plezier blijven werken in de fruitteelt en pluimvee. Op 28 juli 2012 is deze nieuwbouw feestelijk heropend en in gebruik genomen.

Deze nieuwbouw voldoet geheel aan de eisen van deze tijd. Het gebouw is voorzien van een ruim kantoor en spreekkamer. Tevens is er kleedruimte met lockers voor de dames en de heren. Ook is er een ruime kantine met aparte rokersruimte. In het nieuwe pand is ook de sorteermachine voor het fruit opgesteld en de inpakmachine van de eieren. Geheel gescheiden van elkaar zodat de producten elkaar niet kruizen. Ook zijn er 2 laaddocks en beschikken wij over onze eigen 70 tons weegbrug.

Om onze seizoensarbeiders te huisvesten hebben wij in ons pand ook een moderne ruimte ingericht. Hier beschikken de medewerkers over een ruime woonruimte met kookgelegenheid. En ruime slaapvertrekken met goede douchegelegenheid. Zodat zij ver van huis toch in een fijne omgeving kunnen werken en leven.

Kortom het bedrijf is weer geheel klaar voor de toekomst en voor de 3e generatie Vernooij.

Over Ons

 Geniet van Vers Fruit uit eigen Boomgaard!