Fruit- en Pluimveebedrijf Vernooij

Onze kippen leggen dagelijks verse eieren!

Wij leveren de lekkerste Appels en Peren

Appels

De appel is het meest gegeten fruitsoort ter wereld. De appel wordt ook veel gebruikt in producten, denk bijvoorbeeld aan appelmoes, salades en fruitsappen. Wij produceren verschillende appelsoorten.

Wij telen de volgende rassen:

Elstar, Jonagold, Golden Delicious,
Rode van Boskoop en Junami

Peren

Peren zijn een uitstekende fruitkeuze door de heerlijke smaak en bevatten weinig calorieën. De peren kunnen niet helemaal rijp worden aan de boom, vandaar dat ze eerder worden geplukt en wat harder in de schappen liggen.

Wij telen de volgende soorten:

Conference, Doyenne du Comice,
Sweet Sensation en Giesser Wilderman

Fruitteelt

Onze appels en peren worden met zorg geproduceerd en geselecteerd. De fruitbomen worden geplant in het voorjaar en het jaar daaropvolgend kunnen de eerste appels en peren geoogst worden in september en oktober. Bij het oogsten wordt het fruit met de grootste zorg behandeld zodat ze in uitstekende kwaliteit kunnen worden bewaard of het bedrijf verlaten. Wij sorteren ons fruit zelf maar kunnen het ook opslaan in onze eigen koelcellen. Hierdoor wordt de levensduur van het fruit verlengt en is het houdbaar tot april, mei van het volgende jaar.


Pluimvee

Fruit- en Pluimveebedrijf Vernooij is al jarenlang gespecialiseerd in pluimvee. Onze leghennen worden goed verzorgd en leggen de heerlijkste eieren.  Zelf uw eieren komen halen. Onze openingstijden: Elke dag van 8.00 tot 13.00 uur kunt u bij ons terecht voor het kopen van eieren. Niet op zondag.

Fruit- en pluimveebedrijf Vernooij is aangesloten bij IKB. Dit houdt in dat ons bedrijf valt onder de kwaliteitsgaranties voor consumenten en dat wij rekening houden met het welzijn van onze leghennen. Pluimvee Leghennen

De pluimveetak is begonnen door Vernooij Senior als hobby. Op de zolder boven de koeien zaten de scharrelkippen. In 1971 werd de eerste officiële pluimveestal gebouwd en in 1975 de 2e. In 2006 hebben Vernooij jr en zijn vrouw een nieuw stal bijgebouwd. Deze stal is ingericht met Koloniehuisvesting en voldoet aan de normen van deze tijd.

De oude stallen zijn na de brand van 17 mei 2011 vervangen door een geheel nieuwe pluimveestal. In deze stal is het volière systeem van Fienhage geplaatst. De hennen lopen vrij rond in de stal en kunnen lekker scharrelen. De mest wordt ingedroogd met een platendroogtunnel tot een droge stofgehalte van 80%. Hierdoor wordt de stofuitstoot in de lucht met 70 % gereduceerd. Deze mest wordt afgevoerd naar de mestverbrandingscentrale in Moerdijk waar het wordt verbrand en er duurzame energie mee geproduceerd wordt. Op de locatie in Wijk bij Duurstede wordt de mest ook ingedroogd tot 80% droge stof en deze mest wordt verwerkt naar meststoffen voor de particuliere markt.

Alle eieren worden volledig geautomatiseerd verzameld met een Mopack 100. Op beide locaties wordt deze machine geholpen door een robot van Fiduco. Mede door deze robot zijn de arbeidsomstandigheden voor het personeel geoptimaliseerd zodat zij zonder veel tilwerk zich volledig kunnen richten op het uitschouwen van de eieren. Door de robot worden de arbeidsomstandigheden voor het personeel geoptimaliseerd

 Breek de dag tik een (vers) eitje